Saturday, 21 February 2015

Movie time

Suomessa en käy kauheen usein leffassa, ehkä noin kolme kertaa vuodessa. Hinnat on törkeet niin mietin tarkkaan, mitkä leffat haluan oikeesti nähdä isolta screeniltä. Yleensä tähän listaukseen pääsee Johnny Deppin leffat ja Hobbitit, eipä juuri muut.

Täällä tilanne on vähän toinen! Kävin just ekaa kertaa ulkomailla leffassa. Leffalippu makso 3e ja pussillinen poppareita 1e. :D Paikallisessa teatterissa ei näytetä kovin montaa leffaa ja animaatiot on dubattu bulgariaks, eli vaihtoehdot oli tasan Kingsman: The Secret Service tai 50 Shades of Grey. Jälkimmäisestä en tiiä juuri mitään ja päivän näytös oli myöhään illalla, joten valkkasin Kingsmanin. Onneks valkkasin! Vaikka kuvauksessa luki "spy action comedy" (hyi stn, kuka näitä keksii?), niin menin kattomaan leffan avoimin mielin. Oli kyllä hauska ja sopivasti eeppinen, kaks tuntia vierähti nopeesti!
Paikallinen tyyli poppareiden tarjoiluun.. Vähä ehkä nauratti.

Saleja koko teatterissa oli ilmeisesti vaan yksi ja siellä penkkejä noin 70. :D Korkeuseroa penkkirivien välillä oli ehkä 5 senttiä.. Suuren maailman meininkiä selvästi!

Leffakäynnin lisäks oon yrittäny tänään opiskella espanjaa ja salakuvata läheisiä pihoja ja muuta meidän parvekkeelta näkyvää, siispä tässä kyseistä kuvasaldoa:


Tää näkyy kun kattoo suoraan meidän parvekkeelta... Kaunista.Paikallisten rakennusten parhaimmistoa.Niin kaunista et ihan sieluun sattuu. :D Ei kyl tuu näitä maisemia ikävä sit kun lähen pois. Mut miettikää et oikeesti jotkut asuu ton näkösissä taloissa täällä (vaikka tossa yläpuolella olevassa kuvassa onkin ilmeisesti varasto), ei varmaan oo liian lämmin sisällä. Tossa heti asuntolan ulkopuolella on kans yks järkyttävän näkönen ja pieni betonihöskäslummiasunto, mistä en oo viittiny ottaa kuvaa. Siinä ulkona on kanoja pienessä tarhauksessa ja koira myös asustaa ulkona, säällä kun säällä. Sääliks käy, haluisin adoptoida sen koiran. Tosin niin haluisin adoptoida myös kaikki kulkukoirat.. Mulla on muuten jo lempparikulkukoirat täällä, sellanen yhdessä liikkuva poppoo mihin kuuluu iso valkee karvaturri ja pienempi, vaaleenruskee koiruli. Ne on niin herttasia kun ne liikkuu aina yhdessä!

Mut sellasta tällä kertaa. Nättien rakennusten ihmettelyn lisäks kulutan vapaa-aikaa shoppaillen (lähinnä ruokaa, mut ostin tällä viikolla laukunkin hajonneen tilalle!), syöden, lenkkeillen, muiden vaihtareiden kanssa hengaillen, leffoja ja sarjoja katellen ja vähän yritän opiskellakin. Tosin yleensä opiskelun sijaan päädyn kattomaan matkoja ties minne.. Arki siis rullaa ja välillä on tylsääkin. Yllättävän rauhallista tää mun vaihtarielämä, mut ei kauheesti noi paikalliset baarit houkuta paskalla musiikilla ja tupakansavulla. Pitänee järkätä dormibileet joku viikonloppu? Nyt alkaa varmaan tapahtua enemmän arjessa, kun kelit rupee hiljalleen lämpenemään ja ekat matkat koittaa. Jos sitä Varnaan ja Dobrichiinkin tulis tutustuttua tarkemmin pian, kun ulos ei enää jäädy.

No comments:

Post a Comment