Tuesday, 10 February 2015

Reissuun, sanoi vaihtari!

Yks mulle tärkeimmistä jutuista tälle vaihtoajalle on matkustelu. Oonkin nyt yrittäny katella lentoja ja busseja ja miettiä ajankohtia matkustelulle. Otollisin aika sään puolesta olis tossa huhti-toukokuussa, mutten halua jättää kaikkia kohteita sinne. Oon varmaan huhtikuun alussa menossa käymään Suomessa ja lisäks perhe ja poikaystävä tulee käymään täällä luultavasti juurikin keväällä. Sillon on myös valtaosa kokeista, eli koulusta ei voi luistaa niin paljoo..

Ihan eka ja loogisin kohde Bulgarian ulkopuolella on tietysti Romania, jonka raja on ihan tossa Dobrichin yläpuolella. Bukarestiin pääsee bussilla Varnasta ja menopaluu kustantaa noin 40 euroo. Transylvaniassa pitää kyllä ehdottomasti päästä käymään! Matka Bukarestista Transylvaniaan kestää noin 2,5h, mutta bussiyhteyksiä en oo vielä se enempää selvittänyt.


Kateltiin eilen vaihtarikavereiden kanssa busseja ja hotelleja ja mietittiin, jos lähdettäis Bukarestiin helmi-maaliskuun vaihteessa pitkäks viikonlopuks. En usko, et Romaniaan tulis Suomesta lähdettyä lomalle, niin pitää tää mahdollisuus hyödyntää nyt! Hotellit siellä on näemmä edullisia, eikä noi bussimatkatkaan budjettia kaada. ;) Onko vinkkejä hyvistä ja edullisista hotelleista Bukarestin keskustasta?

Myös Turkki kiinnostaa läheisen sijainnin vuoksi. Dobrichista Istanbuliin on itseasiassa lyhyempi matka, kun Sofiaan. :D Antalyassa ja Sidessä on tullut käytyä joitain vuosia sitten, mutta eipä siinä paljoa ehtinyt nähdä muuta kun turistirysät. Nyt meillä on täällä vaihtareina kaks turkkilaista, joista toinen lupas vielä majottaa meidät luokseen Antalyassa! Tänne tullessahan mä vietin 15h Istanbulin lentokentällä, mutten sieltä poistunu koska tulin kentälle illalla, ja Turkkiin mennessä tarvii viisumin.
Bussireissujen mietinnän jälkeen vuorossa on sitten sellasia paikkoja, joihin täältä saa halpoja lentoja! Kuten huomaatte, niin matkojen edullisuus on aika olennaista mulle (tähän vois heittää köyhä opiskelija/rahansa juova vaihtari -kliseet) ja täältä pääsee halvalla eri paikkoihin, kun Suomesta.

Eli Kypros. Aluks olin miettiny, että käyn täältä käsin Kroatissa, mutta näköjään Suomesta pääsee samaan hintaan tai jopa halvemmalla Kroatiaan, kun täältä. Siispä Kypros on vaihtoehto B! Suorat lennot Sofiasta Larnakaan ja takas maksaa alle satasen (siis euroina, niistä puhun ellen muuta mainitse) ja sinnehän kannattaa ilmeisesti mennä aikasintaan huhtikuussa, kun auringosta kerta haluaa nauttia. Lennon lisäks pitäs siis jaksaa myös 8 tunnin bussimatka Sofiaan ja lentokentälle, mut siellähän voi sitten olla samalla yötä ja tutustua myös tän mun vaihtomaan pääkaupunkiin. 

Turkkilainen vaihtari oli oman, viime kesäsen reissunsa perusteella sitä mieltä, että Kypros on tylsä. Onko muut käyny siellä, mitä fiiliksiä paikasta jäi? Ei siellä ainakaan noiden kuvien perusteella kovin vehreeltä näytä, mutta muuten vaikuttaa mielenkiintoselta paikalta!

Viimesenä (siis nyt suunnitteilla olevana :D) matkakohteena mietin Belgiaa. Lennot Sofiasta Brysseliin ja takas kustantaa alle satasen ja lisäks mun kaveri on vaihdossa Antwerpenissä! Antwerpeniä on verrattu muun muassa Tampereeseen, eli ehkä siellä ois kotosa olo.. :D Tämän kohteen löysin itseasiassa niin, että kattelin missä suomalaisella bändillä Santa Cruzilla ois keikkoja nyt keväällä ja Vosselaar kuulosti niin eksoottiselta, et aloin kattoa lentoja Brysseliin! 

Belgiassa tulis kyllä lyötyä monta kärpästä yhdellä iskulla - näkis kaverin, sais vähän helpotusta tähän keikattomuuteen ja tutustuis mulle vieraaseen maahan (ja belgialaista suklaataaahgrh!). Tää reissu ois maaliskuun puolessa välissä, jos innostun lennot varaamaan. Tietääkö kukaan, miten Vosselaarista pääsis Brysselin lentokentälle myöhään illalla/yöllä? Bussia tai junaa siis haen. Yritin ettiä, mut en saanu niistä mitään selvää ja tää on nyt olennaisin selvitettävä juttu.Kaikki kuvat Pinterestistä

Vinkkejä varsinkin Bukarestin majapaikkoihin ja liikkumiselle välille Vosselaar-Brysselin lentokenttä otetaan todella mielellään vastaan! Myös muut vinkit on totta kai tervetulleita. :)

No comments:

Post a Comment