Friday, 13 February 2015

Traveller

Matkustaminen on parasta. On ihanaa nähdä uusia paikkoja, saada uusia virikkeitä silmille ja aivoille ja kokea kaikkea uutta. Tietysti siihen liittyy loman tuntukin eli se, ettei ole kiire tai velvollisuuksia ja on poissa normaalista arjesta. Silti loma kotona ei ole mitään verrattuna lomaan matkustellen.

Uskon myös, että arjen ohessa matkustelu tuntuisi täysin erilaiselta ja paljon "virikkeellisemmältä" (onko toi ees sana?) kuin arki kotona päivästä ja kuukaudesta toiseen. Siksi mua houkuttaakin yrittäjyys yhdistettynä etätyöskentelyyn, eli sellainen työ, mitä voi hoitaa esimerkiksi omalta koneelta missä ja milloin vain. Ei ole pakollisia, ulkopuolisten asettamia aikatauluja, vaan aikataulut voi luoda itse. Jos haluaa lähteä kuukaudeks vaikka Islantiin, niin sen voi tehdä ja työt seuraa perässä. Toisaalta koen tarviivani myös arjen rutiineja, eli omaa kotia. Siitä syystä mulle sopis työ, jossa töitä voi tehdä missä vaan - näin välillä vois työskennellä kotoa ja välillä vaikka toiselta mantereelta.

Mutta asiaan. Jos tässä blogissa kerran puhutaan matkustelusta, niin missä kaikkialla sitä on tullut käytyä?


Oman Visited countries mapin voi tehdä esimerkiksi täällä.

Vähältä näyttää, kun kartalle laitetaan. Tästä löytyy siis Suomen lisäksi Norja, Viro, Ruotsi, Venäjä, Latvia, Puola, Iso-Britannia, Islanti, Espanja, Marokko, Egypti, Bulgaria, Turkki ja Kreikka. Enimmäkseen Eurooppaa siis! Aasia, Amerikka ja Australia onkin tyhjinä. Yksi syy siihen, miksen näissä kaukaisemmissa paikoissa ole käynyt on se, että valtaosa matkoista on tullut tehtyä perheen kanssa. Näinpä matkat on olleet meille kaikille sopivia ja kohtuuhintaisia. Myös se vaikuttaa, että matkat ovat olleet aina maksimissaan viikon mittaisia, sillä niin pitkän ajan koulusta (ja töistä) on voinut poissa olla tai sen mittaisia syys- ja hiihtolomat ovat olleet. Viikoksi ei minnekään kovin kauas kannatakaan lähteä! 

Viime vuosina ulkomaanmatkoja on tullut tehtyä noin 3-4 vuodessa. Jos olis enemmän rahaa eikä esimerkiks koulun aiheuttamaa velvollisuutta olla Suomessa, matkustaisin varmaan enemmänkin.

Seuraavaksi saatte katsella kuvia parin viime vuoden matkoilta. Valtaosa on pokkarilla otettuja eli laatu ei välttämättä ole paras. 

Tämä on otettu Fuengirolassa, Espanjassa kevättalvella 2011. Joo, mulla oli mustat hiukset! Matkalta parhaiten on jäänyt mieleen huono tuuri kelien suhteen ja se, miten meidän piti tavata tuolla (silloin tulevan) poikaystäväni kanssa. Oltiin entuudestaan kavereita ja hän oli työharjoittelussa toisella puolella Espanjaa. Suunnitelmissa oli et hän olis tullu käymään meidän luona, mutta suunnitelmat meni mönkään. Ruettiinkin seurustelemaan sitten myöhemmin samana vuonna, eli ehkä ois alotettu jo pari kuukautta aiemmin jos suunnitelmat ois pitäny!  :D

Seuraavat kolme kuvaa ovat Turkin Antalyasta keväältä 2012. Tää reissu oli toinen, jolla kelit ei ollu täydelliset, mutta tais parantua loppua kohden kun kerta poltin itseni ensimmäistä kertaa kunnolla. Luin reissulla International Business -pääsykokeisiin ja olisinkin saanut paikan Jyväskylästä!

 
Yläpuolella oleva kuva on Amadoreksesta, Gran Canarialta kevättalvelta 2013. Aika perusreissu - levättiin, otettiin arskaa, syötiin ja kateltiin paikkoja. Meidän terassilla hääri kissa, joka sai meiltä nimen Pena. :D Oli vähän haikeeta jättää se sinne!


Rodos/Ixia kesältä 2013. Ensimmäinen kunnon ulkomaanreissu poikaystäväni kanssa kahdestaan. Oltiin toki käyty aiemmin yhdessä Ruotsissa ja Tukholmassa. Niiden lisäksi käytiin yhteisen kaverimme kanssa Lontoossa pari vuotta aiemmin, mutta tämä oli ensimmäinen yhdessä tehty "aurinkoloma". :)

Sitten kolme kuvaa kevättalvella 2014 tehdyltä Islannin reissulta!
Islanti kuulostaa tosi eksoottiselta ja olikin yllätys huomata, miten samanlaista siellä on joidenkin asioiden suhteen, kun Suomessa. Esimerkiks kaikki paikalliset ois voinu ihan hyvin olla suomalaisia, samaten kaupat oli aika samanlaisia. Luonto tuolla on se juttu, miks Islantiin kannattaa ehdottomasti mennä! Vähän kyllä harmittaa, ettei käyty kuumissa lähteissä.. Meidän reissun ajan tuolla oli kuulemma poikkeuksellisen kylmä siihen nähden, et oli maaliskuu. Siellähän oli siis maksimissaan pari astetta pakkasta, lunta sato ekan yön aikana kun siellä oltiin.

Islannin reissun jälkeen lähdettiin kahdestaan siskon kanssa Britteihin kesällä 2014.


Vietettiin pari päivää Lontoossa jonka jälkeen suunnattiin Downloadiin Saatiin tädiltä liput jättiläismäisille rockfestareille, jotka järjestetään Donington Parkissa, Leicestershiressä. Lupaavan esiintyjäkaartin innoittamana lähdettiin ilosta pomppien Iso-Britannian reissulle ja kolmipäivisille festareille.


Yövyttiin leirinnässä, joka oli vähän eri mittapuuta kuin suomalaisten festareiden leirinnät. :D Lontoossa ollessamme kuultiin, että jo leirintään menneiltä oli pöllitty omaisuutta teltoista. Suosittelenkin miettimään tarkasti, mitä ottaa mukaan ja miten omaisuudestaan pystyy huolehtimaan, jos lähtee suurille festareille.  Meiltä ei viety mitään, mut oltiinkin tosi tarkkoja ja pidettiin kaikkee arvokasta koko ajan mukana. Nukkuessa laitettiin rahat, passi ja puhelin esimerkiks makuupussin sisään tai sukkiin. :D


Ei ollut muuten itse festaritkaan ihan sellaista, mihin oltiin totuttu! Kaikki oli noin sata kertaa suurempaa ja vähintään yhtä monta kertaa paremmin organisoitua kuin Suomessa. Telttojen "turvaväleistä" ja anniskelualueista ei oltu täällä kuultukaan, mutta silti (tai varmaan juuri siks) kaikki sujui mainiosti. Suosittelen lämpimästi!
Seuraava reissu olikin jo reilun kuukauden päästä poikaystävän kanssa otettu äkkilähtö Kreetalle! Käytiin myös Elafonissilla, jossa blogin bannerikuvakin on otettu. Turkoosia vettä matalalla rannalla, dyynejä, koralleja ja pinkkiä hiekkaa. Ihan älyttömän upee paikka, kannattaa käydä! Nää seuraavat pari kuvaa on otettu kuitenkin Hanian kaupungissa.
 

Vuoden vika reissu suuntautui Teneriffalle joulukuussa, josta kaks seuraavaa kuvaa on. Haluttiin perheen kanssa käydä lomailemassa jossain lämpimässä paikassa ennen joulua. Matkojen piti olla edulliset ja lentojen kohtuulliset, joten Teneriffalle siis! Oltiin käyty jo kerran aiemminkin tällä saarella, mutta siitä taiskin olla jo 8-9 vuotta aikaa..
 


Siinäpä ne. Vanhemmilta matkoilta ei kuvia koneella hirveesti ookaan ja jos on, niin ne on niin huonolaatusia/vanhoja/noloja, etten niitä viitti tänne laittaa. :D

No comments:

Post a Comment