Saturday, 14 February 2015

Varna

Tänään käytiin vihdoin Varnassa! Lähdettiin aamulla klo 11 Dobrichista lähtevällä bussilla kohti Varnaa. Eka yllätys oli, että bussi oli pieni, niinku palvelubussit Suomessa. Täynnähän se oli mennessä ja tullessa. Yhdensuuntanen bussimatka maksaa opiskelijalta 4 levaa (2 euroa) ja muilta 5 levaa. Halpaa lystiä! Matka kesti noin 50 minuuttia ja heti Varnaan saavuttua huomasin, miten siellä ei ollut lunta, vaikka täällä on vielä vähän. Muutenkin siellä tuli paljon keväisempi fiilis, mut kai se johtuu meren läheisyydestä.

Ensimmäisenä lähdettiin keskustaa kohti paikallisbussilla, jossa matka makso yhden levan eli 50 senttiä. Jäätiin aika summissa bussista pois jossain rannan läheisyydessä. Lähdettiin kävelee rantaviivan mukaisesti johonkin suuntaan (hyvä suuntavaisto mulla terve). :D


Tällanen hienous oli rannassa! Petyin vähän kun huomasin, et se on ilmeisesti ravintola, merirosvolaiva-vibat tippu kriittisesti..

Oli ihanaa olla merenrannassa! Oli tosi tyyntä niin meren tuoksu ei tullu vastaan eikä tässä vaiheessa oikein aaltojakaan näkyny, mutta kun käveltiin eteenpäin niin aaltojakin löyty. Mulle tulee tosi rentoutunu olo kun kuulee aaltojen pauhua, siks varmaan torkahdankin usein rannalla. :D
Kauhisteltiin hetki, et miten kukaan pystyy uimaan ulkouima-altaassa tyyliin nollakelillä?! Sit tosin muistin, et oltiinhan mekin Islannissa useempaan otteeseen ulkouima-altaissa, mut arvelen et niissä vesi oli vähän lämpösempää..


Puistossa oli näin vehreetä! Huh, ihan ku ois huhtikuu (oiskin).
Seuraavaks mentiin puiston läpi keskustaan, kadulle missä oli ravintoloita, kauppoja ja kasinoita. Kyseisellä kadulla huomas ystävänpäivän heti, sillä ainakin puolet ihmisistä kanto kukkapuskaa, sydänilmapalloa tai lahjakassia mukanaan. Sen lisäks siellä oli näitten kyseisten ilmapallojen myyjiä. Voisin kirjottaa tähän sanan tai pari siitä, mitä mieltä oon ystävänpäivästä, mut jos en nyt kuitenkaan. :D

Rupes tulemaan kylmä ja nälkäkin oli, niin painuttiin syömään. Huomas kyl heti et ollaan suuremmassa kaupungissa ja turistikohteessa, kun hinnat nousi. Kävin tällä viikolla täällä Dobrichissa syömässä pizzan, pirtelön ja palan kakkua alle 5 eurolla, Varnassa saman ja pikkusen enemmänkin sai pulittaa pihvistä ja mehusta. En siltikään valita hinnoista, onhan tää luksusta et on näin halpaa! Ootan et millon kaikki kyllästyy siihen, miten päivittelen tätä halpuutta koko ajan.
Sapuskan jälkeen suunnattiin katedraaliin. Matkalla näky paljo kukkakauppoja ja niissä asioivia ihmisiä.


Itse katedraalista en kyllä tarkemmin osaa sanoa mitään muuta, kun et hieno oli! Kun mentiin sisälle, niin se upeus kyllä yllätti mut totaalisesti. Kauniita ja värikkäitä maalauksia lattiasta kattoon. Kuvatodisteita sisältä ei oo, kun kuvaamisesta ois pitäny maksaa 3 euroa. Massiivinen rakennushan se oli, hyvää kokokuvaa en saanu otettua. Ulkoa pulju näytti siis yhdeltä kulmalta tältä.


Sen jälkeen mentiin katedraalia vastapäätä olevalle bussipysäkille, josta päästiin takas linja-autoaseman luo. Aseman vieressä on Varnan suurin ostoskeskus Grand Mall, jossa vietettiin loppuaika. Ostarista en ottanu kuvia, sillä ainaki mun silmissä kaikki kauppakeskukset näyttää melko samalta ja tylsältä.

Vietettiin kolme tuntia shoppaillen ja kahvitellen, eikä silti ehditty käydä kaikissa kaupoissa, missä oisin halunnu! Tänne kannattaa kyllä suunnata, jos shoppailu kiinnostaa. Grand Mallista löytyy ravintoloiden ja leffateattereiden lisäks muun muassa tällasia tunnettuja kauppoja: Zara, H&M, Bershka, Tally Weijl, Stradivarius, Bijou Brigitte ja mulle uusi tuttavuus LC Waikiki. Saldona mekko ja villaa sisältävä kaulahuivi huokeeseen hintaan! Vaatteet oli mun mielestä vaan vähän edullisempia kun Suomessa.


Kahvillakin käytiin Grand Mallissa, hyi että ällöttää kun katonkin tota kakkua. Oli niin makeeta ja iso pala, et vika haarukallinen jäi lautaselle. 

Kahvittelun jälkeen mentiin suoraan linja-autoasemalle ostaa liput illan viimeseen bussiin. Pakko myöntää, et en ymmärrä miten se bussikuski näki mitään ja pysyttiin tiellä, kun oli niin sumusta. Vauhtiakin oli ihan reilusti! Ei noissa teissä taida olla valkeita reunamaalauksia, keskellä vaan joku kämänen rantu..


Loppuun meikän pärstä parin päivän takaa, kun en hoksannu pyytää ketään ottaa musta kunnon kuvaa Varnassa.. Hohho.
Varna vaikutti kivalta kaupungilta, tulee varmasti käytyä suhteellisen tiuhaan siellä. Mietittiin tossa, et viimeistään kun kelit lämpenee niin pitää mennä viikonlopuks Varnaan hotelliin ja käyttää aika huolella, eli rannalla löhöten ja syöden!

4 comments:

 1. Heei! Löysin sattumalta sun blogin ja aattelin heti pommittaa sua parilla kysymyksellä. :) Luin sun postaukset säkin ilmeisesti vasta vähän aikaa siellä ollut, mutta millanen paikka se Bulgaria on tähän mennessä ollut? Miltä se Varna näytti? Oon kanssa liiketalouden opiskelija ja lähdössä ens syksynä vaihtoon. Oon nyt miettinyt tota Varnaa tosi paljon ja saattaa olla että lähden sinne, vaikeaa vaan tehdä se lopullinen päätös. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka! Varna vaikutti tosiaan kivalta ja aika suurelta kaupungilta, paljo varmasti näkemistä ja tekemistä! :) Itehän mä oon Dobrichissa vaihdossa. Dobrich on noin 40km päässä Varnasta ja täällä onkin vähän halvempaa kun Varnassa. Tosin myös tekemistä ja näkemistä on vähemmän, mut Varnaan pääsee helposti ja halvalla bussilla. Tämäkin on ihan kiva kaupunki ja kauppoja, kuntosaleja, baareja, ravintoloita ja puistoja löytyy varmasti ihan tarpeeks normaaliin arkeen. Kannattaa myös huomioida et täällä ei siis oikeesti oo lämmin tähän aikaan vuodesta vaan kunnon talvi. :D Normaalisti talvella on luntakin kuulemma jotain yli puol metriä, nyt täällä on hirveen vähän.

   Missä koulussa sä oot? Meiltä Tampereelta ei ollu ees mahdollista päästä Varnaan, vaihtoehdot Bulgariassa oli Dobrich ja sit joku muu koulu, en ees muista missä se oli :D Mut hei kysele lisää jos tulee mieleen jotain!

   Delete
  2. Okei, kuulostaa siis ihan hyvältä! Tosin tuo talvi juttu ei niinkään :D Mä oon tosiaan Seinäjoelta, päätös pitäis ens viikon aikana jo saada tehtyä ja päättää minne haluaa.. Meillä tais olla Bulgaariaan muitakin kouluja vaihtoehtoina, mutta en muista edes nimiä kun se kv-koordinaattori suositteli tota Varnaa. Onko siellä sun koulussa paljon muita vaihtareita ja mistä päin maailmaa ne on? :) Entä mites kämppä homma, oliko sen hommaaminen hankalaa ja minkälaisessa asut? Kiitos oikeesti vastauksista, kaikesta tiedosta on jotain hyötyä! :D

   Delete
  3. Täällä on jonkun verran vaihtareita, muun muassa Turkista, Liettuasta ja Espanjasta. Valtaosa on täällä koko vuoden, eli ne tuli jo syksyllä mut hyvin oon silti porukkaan päässy mukaan. :) Lisäks täällä on paljon ukrainalaisia opiskelijoita, jotka opiskelee täällä siis koko tutkinnon, eli 3 vuotta. Nuorimmat ekan vuoden opiskelijat saattaa olla jopa niinkin nuoria kun 16 tai 17.. Kämppä mulla on koulun asuntolasta eli dormista, oma huone soluasunnossa. http://breezesfrommyatlas.blogspot.com/2015/02/where-am-i.html <-- tästä postauksesta löytyy enemmän tietoo asunnosta ja kuvia mun huoneesta. Huone oli helppo saada, senku ilmotti koululle et haluaako omaan, vai jaettuun huoneeseen.

   Delete